Pe langa frumusetea neasemuita a locului, pe langa diversitatea de necrezut a formelor sapate in tuful vulcanic, Cappadocia iti ofera si una dintre rarele (pentru multi dintre noi) ocazii de a te simti la inaltime. Si nu doar atat. Sentimentul de libertate, de traire a spatiului, de liniste in care se aude doar falfaitul aripilor pasarilor care se aventureaza pe langa ciudatele baloane cu aer cald este coplesitor.

Desi exista mai multe companii care ofera scurte aventuri cu balonul in zona, Kappadokya Baloons probabil ca este una dintre cele care, avand o experienta mare in spate, poate impresiona prin profesionalism si siguranta. Experienta incepe la rasaritul soarelui si consta din ridicare si apoi transport cu suisuri si coborasuri in directia data de vantul dominant. Asa cum spunea unul dintre conducatorii balonului, “esti una cu vantul”. Desi destul de greu manevrabil, un balon in mana unor oameni priceputi poate sa isi schimbe uneori forma si sa poate sa faca si mici devieri dreapta-stanga de la directia principala, Aceste miscari, impreuna cu posibilitatea de suis si coboras cu ajutorul manevrarii aerului cald, iti dau in cele din urma multiple posibilitati, de la o perspectiva nemaiintalnita de la 1000m, pana la a atinge frunzele copacilor cu mana, a hoinari prin defilee si a vorbi cu oamenii de jos. Cu totul, nu stiu daca intelegi cum trece timpul, fiindca permanent te afli intr-o stare de incantare, in care raul de inaltime e anihilat ca prin farmec. De altfel, cred ca lucrul cel mai minunat este linistea si contemplarea. Multi dintre noi am mai vazut Pamantul de deasupra, dar asta in acompaniamentul unui zgomot de motor. De data aceasta, sentimentul comuniunii nemijlocite cu natura este autentic. Ai in sfarsit sentimentul pasarii care se odihneste pe unda vantului.

Coborarea este si ea spectaculoasa, fiindca priceputii conducatori pot sa aterizeze chiar la punct fix, de multe ori direct chiar pe o platforma tractabila. Si, nu veti crede, oamenii aceia vanjosi care culca balonul la pamant si il impacheteaza, sunt tot cei care mai apoi pun flori si aranjeaza locul pentru o mica celebrare: am fost cu balonul peste Cappadocia.

 101_3918 101_3923 101_3930 101_4054 101_4073 101_4081 101_4090 101_4178 101_4243Turcia, 2008

 
 

Map picture

Cappadocia
Reclame